Panhuis.eu

Tips voor de verzorging van Bloemen

Bij ons geniet u van 7 dagen vaasgarantie op uw bloemwerk. We leveren bloemen van uitstekende kwaliteit, zodat u minstens een week lang kunt genieten. Met de juiste zorg kunt u zelfs langer van uw boeket genieten en de bloemen nog mooier laten bloeien. Hier zijn enkele handige tips voor het verzorgen van bloemen:

  1. Direct op de vaas

  Zet uw boeket zo snel mogelijk in een vaas. Wij verpakken boeketten zorgvuldig om schade tijdens het vervoer te voorkomen en om ze te beschermen tegen kou of warmte.

  2. Schuin afsnijden en bladeren vermijden

  Snijd de stelen van de bloemen schuin af met scherp gereedschap om bacteriën te verwijderen en ze beter water te laten opnemen. AIs uw materiaal niet scherp is dan klemt u haarvaten af en kan de bloem het water niet goed opzuigen, om deze reden adviseren wij ook om een mes te gebruiken en geen schaar. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komen, omdat deze kunnen gaan rotten en het water vervuilen. Zijn er bloemen uitgebloeid? Verwijder deze, dan geniet u langer van de nog mooie bloemen.

  4. Voeg snijbloemenvoeding toe

  Snijbloemenvoeding helpt bloemen langer mooi te blijven en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat u de juiste verhouding aanhoudt en dat er voldoende water in de vaas zit. Teveel voeding in te weinig water kan bladverbranding en steelverkleuring veroorzaken. Onder doseren komt echter veel vaker voor en veroorzaakt steelverkleuring, achterblijvende bloemontwikkeling, slappe bloemblaadjes, bladverkleuring en slap blad.

  3. Gebruik een schone vaas

  Gebruik een schone vaas waarin de bloemstelen voldoende ruimte hebben. Glazen vazen zijn gemakkelijk schoon te maken en u kunt gemakkelijk zien of er nog genoeg water in zit. Gebruik liever geen kristallen of metalen vaas, omdat daarin het water (sneller) vervuild raakt.

  Tip: Zet vazen omgekeerd in de kast, dan blijven ze schoon.

  5. Gebruik kraanwater

  Kraanwater is prima voor bloemen; het is niet nodig om bronwater te gebruiken. Let op dat de watertemperatuur kan variëren afhankelijk van de bloemsoort. Heeft u een boeket van een bepaalde bloemsoort en wilt u de ideale watertemperatuur weten? Vraag het uw bloemist.

  Als u snijbloemenvoeding toevoegt, is het tussentijds verschonen van het vaaswater meestal niet nodig. Echter, sommige bloemsoorten vervuilen het water heel erg. Dan is het raadzaam om na enkele dagen het water te verversen (vergeet niet om nieuwe snijbloemenvoeding toe te voegen).

  6. Vermijd tocht, warmte en fruit

  Plaats het boeket niet op een tochtige plek, in direct zonlicht, bij de verwarming of in de buurt van fruit, omdat dit de bloemen sneller laat verouderen of slap hangen.

  Met deze eenvoudige tips kunt u nog langer genieten van uw prachtige bloemen. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  We staan altijd klaar om te helpen!